Кралят ще остане легенда завинаги

Вече всички знаем новината. Истина е! Майкъл Джексън напусна този свят на 50-годишна възраст в Лос Анджелис. Късно вечерта света се раздели с Краля на Поп музиката и новината още стои като топ новина във всички онлайн медии. Телевизиите разказват за трагедията, а по много радиостанции днес чухме почти всички негови песни.

Когато сутринта днес моя приятелка ме пита по Skype „И ти ли си изумен?“, не знаех какво да кажа, защото не беше точно това усещане.

За добро или лошо, това се случва на всеки човек, но когато се събудиш разбереш, че един от любимите певци, с който си израснал вече никога няма да пее и да твори с онази пламенна искреност и неизмерим талант, света, в който живееш е малко по-различен.

Така започна деня ми. Отворих сутрешния букмарк с любими четива и прочетох в един блог за трагедията. Колегата ми беше разбрал от FaceBook. Накрая и аз си зададох въпроса „Истина ли е?!“ и отворих News.bg, за да се уверя. Уверих се… Не посегнах към телевизията.

Репликата на сестра ми беше: „Този човек не мога да повярвам, че почина. Все едно някой ме е излъгал. Не може да умре толкова лесно“.

По „негърското радио“ на колегата пускаха песни на Майкъл Джексън през 15 минути. Но това някак не беше много забавно. Поне на мен. Като малък обичах този човек. Бях записал на видеокасета всички негови песни и видеоклипове. Слушах си ги често на старото JVC (тогава „видеотата“ бяха хита).

Като се замислям за емоциите си, осъзнавам всъщност, че не смъртта на Майкъл Джексън е за мен тъжното. Споменах, че се случва на всички. Тъжно ми е, че на света остават все по малко хора като него. Хора, които са дарили много на човечеството.

Майкъл Джексън пое много неприятни отношения, обвинения и изказвания през годините. Всичко това не го спря да бъде един от най-позитивните и изпълнени с добро хора на планетата.

Споменът за тази личност винаги ще носи на хората, които са оценявали неговата същност приятни емоции, изпълнени с обич и доброта, а таланта и песните му никога няма да бъдат заменени.

Ще помним творчеството ти, доброто ти и всичко, което ни остави
Ще помним творчеството ти, доброто ти и всичко, което ни остави

„Heal the world
Make it a better place
For you and for me
And the entire human race
There are people dying
If you care enough
For the living
Make a better place
For you and for me“

Michael Jackson

2 коментара към “Кралят ще остане легенда завинаги”

  1. Че Джако си замина е огромна загуба за народа, няма спор… Щастие за всички ни е, че остави толкова много след себе си.

    По повод ‘малкото останали такива хора’ обаче, това коментирахме точно вчера, няколко часа преди да научим тъжната вест. В световен мащаб последните няколко години няма нищо ниво. Наистина нищо. Няма някой иновативен изпълнител, който да блесне по всички телевизии с нещо уникално, радиата да го въртят постоянно, да печели награда след награда и да стане новият крал на попа, рока, джаза, регето или прочие. Ето това е ужасяващата новина, която се надявам да се промени в скоро време. Не, че някой ще замени Майкъл Джексън, Елвис или Марли, но нека не остават единствените, които да помним…

  2. Pingback: Relacia.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *