Новият Уеб Дизайн България Груп

След доста труд в „свободното време” (в промеждутъците между работата по различните проекти), най-накрая успяхме да качим новата версия на сайта ни www.webdesign-bulgaria.com.
Благодаря на всички приятели и познати, които изказаха искрените си емоции от новата визия, без да претупват коментарите си.
Новата промяна отново не е само във визията, а и в други аспекти от процеса на работа с клиентите ни. Всеки път по една малка промяна е добре дошла, а когато повече малки промени се натрупат последователно винаги пораждат големи положителни последствия.

Стария дизайн на Уеб Дизайн България Груп
Старият дизайн на Уеб Дизайн България Груп
Уеб Дизайн България Груп сега
Уеб Дизайн България Груп сега

Кризи

Финансовата криза не ни е повлия финансово и психически, но се надяваме тежко засегнатите браншове скоро да започнат да гълтат по глътка въздух. Надяваме се, че прогнозите на финансите и анализаторите за края на кризата в началото на пролетта да се сбъднат. Преди няколко месеца често се говореше за незначителните проценти на кризата в сферата на IT технологиите. Доста време беше наистина така, но от известен период насам от далечни или близки познати подочухме, че и IT услугите са започнали да страдат на места.
Но както знаем вече всички, тази наша настояща криза беше доста прехвалена и популяризирана в лоша стряскаща бизнес-обществото светлина.
В огромните навързани дейности, всяка една малка на пръв поглед промяна, може да доведе до големи трусове във всеки един бранш. Да вземем например една корпорация като Nike, която всеки път когато мигрира цялата си производствена дейност в по-бедна страна, заради по-ниските разходи за заплати, в настоящата локална зона се получава немалко икономическо нещастие.
Извън така наречената „финансова криза” в IT дейностите в световен мащаб често се случват кризи, които също са доста далеч от това, което ни се обяснява по медиите. Когато например на бял свят се появи закона за онлайн хазарта в САЩ, имаше много и големи софтуерни компании, които поради пропуска да планират това един ден, си отидоха, тъй като единственото, с което се занимаваха, беше да разработват софтуер за онлайн хазарт.
Днес тези разработки се правят на балканите, а целия хазарт се премести в Европа.
Извода за нас, като екип, е един и прост – никога не трябва да падаме духом заради публично спорно грешни информации, и че винаги трябва да имаме поне две наум за развитието на браншовете за в бъдеще. И това е още една точка към списъка с „нещата за мислене”.

Google

Докато в България и Индия траят в момента игрите с националните дисциплини по SEO, Google пуснаха в действие своята чисто нова търсачка. Тя по нищо не се различава от досегашната и за обикновения Интернет потребител няма никакво значение и той няма да забележи разлики. Даже 99% от Интернет потреблението така и няма да разбере, че Google направиха големи радикални промени. Разликите обаче са наистина огромни и те са, именно, в алгоритмите в класирането на сайтовете в резултатите от търсене.
Ако слуховете са верни, че новия Google е активен и в българските резултати, то ние сме доволни и на този фронт. Някои позиции загубихме, други възвърнахме, но много спечелихме.

Живот

Идва края на годината, идват коледни празници, фирменото коледно парти, подаръци, почивни дни и празничен начин на живот и диети. А аз имам скоро и рожден ден, които се надявам да не забравя, както преди няколко години, когато затрупат в работа, на вратата ми се почука и се появиха един куп с приятели, които даже бяха поръчали торта в моя чест с името ми. А аз ги посрещнах по чехли :)

Бъдеще

Всички гадателки до една предвиждат още по-светло бъдеще, звездите ми са в чудесно положение, а времето ще продължи да бъде още хубаво. Какво друго му трябва на човек?

7 коментара към “Новият Уеб Дизайн България Груп”

 1. Можеш да разкараш глупостите. Исках само да видя реакцията ти във връзка с изказването ти в блога на Огнян. Много готино излезе от положението.

 2. Fif, it wasn`t really easy.. no matter it may look easy.

  Тошков, мерси за честитката! Ти с твоето анализиране и прогнозиране, дали си разбрал и на коя дата точно ще го пуснем?

  Христо SEO, да за Кафеина говорих, но явно и аз се обърках кое за кога ще е последно планувано.

  Комунист, интересен начин да изразиш мнението си за случая БГ МАМА – БСП :)

 3. Прекрасен дизанйн, който смятам, че е в резултат на страхотното управление на БСП през изминалите години.
  БСП даде възможност на младите хора, като господин Радев, да разгърнат докрай своите възможности.
  Да се надяваме, че на следващите избори БСП отново ще спечели и маладите хора ще могат отново спокойно да се развиват.

 4. Честито за дизайна, по-добър е от стария наистина, но му дайте малко повече въздух на тоя сайт, надолу е отново претрупан.
  Радев, какво имаш предвид под новата търсачка на Google, предполагам не говориш за Caffeine който остана за след празниците уж?

 5. Хайде честито Ви нов дизайн. Знаех си, че скоро ще го смените – старият честно казано беше малко претрупан. Сега навигацията е много по usability (модерна дума :)

 6. I love the new look of web page, and i believe it wasn’t an easy work, keep on moving forward toni… a great success is waiting!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *