Силна храна за уеб дизайнери

Работата на уеб дизайнера никак не е лека, въпреки че много хора се заблуждават в обратното. Всеки, които се занимава сериозно с уеб дизайн, било то заради неговото атрактивно хоби, или работата си знае колко енергия се изисква (психическа и физическа).
Затова ето едно отлично предложение за вкусна силна храна:

 • Телешка пастърма
 • Бадеми
 • Лешници
Ако тези храни са ви прекалено скъпи, не се притеснявайте. Съдържат голямо количество енергия и е по-добре да се храните с малки количества. Цялото съдържание в чинията струва около 5 лв., което е достатъчна храна за цял ден. Не забравяйте обаче, че прекомерното количество месо не е полезно.
Ако тези храни са ви прекалено скъпи, не се притеснявайте. Съдържат голямо количество енергия и е по-добре да се храните с малки количества. Цялото съдържание в чинията струва около 5 лв., което е достатъчна храна за цял ден. Не забравяйте обаче, че прекомерното количество месо не е полезно.

Телешкото месо дава много енергия, особено, ако сте от най-силната кръвна група 0, като моята. Ако обаче не сте, по-добре хапнете нещо с хляб, нещо пшеничено, може и баница. Няма да ви навреди, даже ще е добре за кръвната ви група.


Бадемите са едни от най-полезните ядки на планетата. Те съдържат множество полезни за мозъка вещества, фолиевата киселина, аминокиселината тирозин, магнезии и важни ензими. Консумацията на бадеми намалява нивото холестерола в организма, предпазват и от свободните радикали, което ги прави и чудесен анти-оксидант.
Лешниците не са само гарнитура към питието. Още преди 5000 години в древен Китай са консумирали лешници, а в древен Рим и Гърция са ги използвали и за медицинско средство. Богати са на витамин B1, B6 и B9, магнезии, мед и калции. 88% от мазнините на лешника са ненаситени.

Да не забравяме за златната Куркума

Много слабо известна в Европа е подправката куркума, която обаче на изток е добавка в ежедневното хранене. Въпреки че и тук се използва като подправка, куркумата в по-големи количества е едно от най-добрите средства за предпазване от проблеми с простатата, а жените могат да я консумират като профилактично средство против рак на гърдата.

Куркумата - най-добрия приятел на мъжа
Куркумата - най-добрия приятел на мъжа

Можете да си правите какао, нали? По същия начин вместо какао, можете да използвате куркума. 2 чаени лъжички веднъж на ден са достатъчни за тази отлична профилактика. Можете да използвате подсладители по ваше желание, ако смятате, че вкуса на куркумата е прекалено силен за вас.

14 коментара към “Силна храна за уеб дизайнери”

 1. С достатъчно дъвчене, и най-доброто мезе става чудесна храна.
  А това с мезето, го имаме само в България. Обикновено порциите храна на много места по света са не повече от нашето мезе.

 2. Най-важното е, че тази силна храна за web дизайнери е в резултат на страхотното управление на БСП през изминалите години.
  БСП даде възможност на младите хора, като господин Радев, да се хранят с вкусна и питателна храна, а това от своя страна допринесе за постигането на добри резултати в професионален и личен план.
  Да се надяваме, че на следващите избори БСП отново ще спечели и маладите хора отново ще могат да с хранят питателно и здравословно.

 3. Калине, не става въпрос дали вярвам в храненето според кръвната група. В някои неща като биологията няма място за вяра, а за изследвания и показатели :)
  Консумацията на плодове или зеленчуци заедно с месо не е също много подходящо. Най-добре е да са на отдалечени интервали от време.

  Fifi, dear, Google translator is a great tool, right? When you are going to use Google instead of Yahoo! :P
  Thank you for sharing about the cocoa. Maybe you have to write that article, you know that things better and a lot of stuff I know from you, so you are the competent one :) See you online!

 4. И ти ли вярваш в хранене според кръвните групи :)

  Храната в чинията има недостатъка, че е твърде концентрирана и е хубаво да се комбинира с повече плодове (задължително преди яденето) или зеленчуци, за да се корегира това :)

 5. great food – combining, I agree with those stuffs above, simple and cheap but very useful for health…
  next time you should write about COCOA POWDER, it’s very amazing stuff because a cup of hot cocoa drink everyday will keep us away from heart disease, high blood pressure, and a vitamin for skin as well so we will become younger! ( great stuffs for ladies )

 6. От утре почвам и ако не съм удвоил сайтът ми по-горе дето написах, тежко ти, ше има сериозна рекламация на рецептата…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *