Протестите в Усойка. От мястото на събитието

Как се чувстват журналистите? Какво преживяват? Въпроси, които повечето от нас няма да разберем никога. 11 септември беше първият ми журналистически ден.

Протестите в село Усойка продължават вече няколко дни, а аз присъствах на мястото на събитието от ден четвърти на протестите на местните жители срещу безводието, на което са подложени системно. И днес международния път E-79 е блокиран от жителите на Усойка, а протестите ще продължат и следващата седмица.

Политици и кметове вече години обещават решаването на проблема в селото. Сменят се партии, правителства, областни управители, но в много райони на България проблемите на местните са перманентни, независимо от избори и обещания.
Село Усойка е едно от тези хиляди места в България, където времето и развитието на технологиите нямат особено значение, защото единственото от което хората там се нуждаят, са елементарни човешки нужди и един малко по-удобен живот.

Официалния час на началото на протеста вчера беше 10 часа сутринта. Аз и журналистите от www.dennews.bg бяхме точно навреме.

Един коментар към “Протестите в Усойка. От мястото на събитието”

  1. Наистина през изминалите години на прехода когато се отделяха малко средства за поддръжка на пътищата в страната, ВиК мрежата и за други придобивки,всичко което е налично се амортизира повече ,отколкото би трябвало.Така се създадоха условия за появяване на населени места, които са застрашени от липса на нормални условия за живот.За щастие ,през последната година а и в бъдеще, тенденцията е да се обръща внимание на тези проблеми.Съкратено е времето за реакция и поправяне на възникнали нередности иаварии.Така че все по-рядко ще се виждат подобни протести.Може би ще се започне и целенасочено подобрение на инфаструктурата на селските райони.Това наистина ще изведе страната от подобни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *