Винетки от Пикадили! Реклама номер 1 за седмицата

Колко по-удачна и таргетирана реклама от това, докато се возиш в колата да чуеш по радиото реклама, която ти рекламира удобството, докато ходиш да пазариш от Пикадили, да си купиш и винетката?

Не е задължително да пазарувате в Пикадили, за да си вземете винетка. Може просто да отидете да си я купите, а така и така сте там, защо да не напълните и торбите за вечеря?

Много добра търговска стратегия и реклама, която ме впечатли днес на фона на рекламите, които просто подминаваме.

А прясно изцедения цитрусов сок там ми е любим. Но стига съм хвалил Пикадили за без пари!
В разгара на зимата сме и не забравяйте продуктите с високо съдържание на витамини. И за финал да си припомним, че в шипките и в червения пипер има много по-голямо количество витамин C от всички цитрусови плодове накуп.

Реклама на винетка от Пикадили

13 коментара към “Винетки от Пикадили! Реклама номер 1 за седмицата”

 1. Пикадили са ми любимци и винаги пазарувам от там.. още повече, че са много близко до нас.

  Въпроса за рекламата … на мен не ми се струва толкова гениален. Идеята е хубава, но дали точно в Пикадили. Те нямат много голяма верига и съответно са на по-малко места в София и Варна. Даже във Варна май са повече.

  В подкрепа на рекламата мога само да кже, че като се замисля колко хора ползват паркинга на мола само за това да минат през пикадили (т.е. са с колите си) може и да има логика в крайна сметка.

 2. Не е чак толкова голяма екстра това, по важно е на бензиностанциите да има, че често пъти ми се е случвало да тръгна някаде с нагласата, че ще си взема седмична винетка от някоя бензиностанция и да е нямало в 3-4 такива.

 3. Рекламата си е реклама – лоша или добра – реклама.
  Надали бих си купил винетка точно от Пикадили, но щом са решили да пуснат значи все пак имат нещо на пред вид. Явно искат да задоволят колкото се може повече претенциите на свойте клиенти.

 4. Идеята всъщност не е лоша. Опитват се да разнообразят гамата от продавани продукти. Лошото е че приятни(ако вообще има такива) реклами все по радко се забелязват, направо имам чувството че мобилните опретатори се съредновават кой ще изкара по голям тъпизъм. Наистина, ако неможеш да направиш дорба реклама която се забелязва е по лесно да направиш дразнеща която се запомня …

 5. Междодругото пикадали от няколко месеца насам предлагат и покупките на други стоки, от рода на винетки, билети за мачове и т.н., което е много добре.

 6. Това си е не само добър рекламен, но и добър маркетингов подход, който в случая можем да определим като „да съчетаем полезното… с полезното“ – хем покупки за вечеря, хем винетка. Малко е нетрадиционен, но ми се струва умен и печеливш този ход от страна на Пикадили.

 7. това са основни неща в маркетинга – не знам само защо повечето компании не го правят. Всъщност така ще се отличат професионалистите от тези, дето гледат бизнеса си през пръсти

 8. Сами, едва ли е заради това. Пикадили не страдат от липса на клеинти.

  Николай, ако ще е пълнене само с два кремвирша хляб и мляко е добре. Но на някои едва им се побират в багажника всичко напазарено :)

 9. Интересна статия, явно до толкова им е спаднала клиентелата заради високите цени, че решават и винетки да предлагат :D

 10. Идеята е повече от печаливша! Забелязвам, че някои хранителни вериги пускат промоционална стока за деня или седмицата. Хората виждат, че цената е 50% от пазарната и отиват да купуват, но така и така са там пълнят чантата и с хляб, кисело мляко, сирене и 2 кремвирша.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *